Bane: ca. 14x20 m
Målbur: 160x115 (J12/13 og J14/15), 115x90 (J10/11), el-innebandy-mål
Målgård: ca. 2x1 m, for el-innebandy benyttes standard målgård.
Matchtid både gruppespill og sluttspill: 1x13 minutter

Kampene i hver hall startes og stoppes samtidig fra hovedsekretariatet i hver hall. Tiden fortsetter å løpe også ved scoring, utvisning og evt. skader. Vi oppfordrer derfor alle lag å være effektive med å stille opp til ny duell/dropp etter scoring, og ikke drøye spillet med overdreven lang feiring eller tidsbruk for å stille opp for ny duell/dropp (fair play). Dommeren vil skjønnsmessig vurdere om laget drøyer tiden og gi en advarsel, og ved gjentakelse utdele en utvisning (1 minutt).

SPILLERE OG DISPENSASJONER:

Keepere kan spille for flere lag. Utespillere kan spille for flere av klubbens lag, men ikke i samme klasse.

Turneringsledelsen kan etter søknad innvilge aldersdispensasjon for inntil to spillere pr. lag. Det kan maksimalt benyttes en (1) spiller med dispensasjon på banen til enhver tid. Det gis kun dispensasjon for å spille én årsklasse ned, f.eks. spillere født 2005 kan med dispensasjon delta i J13, men ikke spillere født 2004.

Turneringsledelsen kan i enkelttilfeller, etter nærmere vurdering, innvilge dispensasjoner utover dette.

SPILLEREGLEMENT:

NBFs spillereglement for innebandy gjelder (https://bandyforbundet.no/?p=1613&mAct=3222&mID=70) med tilpasninger som nevnt nedenfor. ​​ For el-innebandy gjelder vanlig spillereglement fullt ut.

• Vid innslag/frislag er avstandsregelen 2 meter
  • Utvisningstiden er satt til 1 minutt for forseelser som vill gitt 2 min, og 2 min + personlig matchstraff for forseelser som ville gitt 5 min. Matchstraff gir ikke karantene for senere kamper. Ved utvisning 1 minutt er spilleren klar for spill dersom motstanderlaget scorer. For 2 minutters lagstraff blir ikke laget fulltallig ved evt. scoring imot – dvs det skal spilles 2 minutt i undertall. Tiden for utvisningen begynner å telle fra første frislag etter at den utviste spilleren har forlatt banen. Ved flere samtidige eller overlappende utvisninger, sones bare en utvisning av gangen, dvs laget spiller ikke med mindre enn to utespillere. Tiden for en andre utvisning begynner først å telle når den første utviste spilleren kommer inn på banen.
  • Ved straffeslag starter utespilleren tilløpet ved målgården på motsatt side.
  • Det presiseres at keeper ikke kan kaste over midtlinjen uten at ballen berører gulv, vant, en annen spiller eller en annen spillers utstyr før den passerer midtlinja. Målgården har samme funksjon som den indre og ytre målgården i vanlig innebandy (ingen utespillere kan være i målgården og keeper skal ha en fot i målgården ved kast).

Tabell- og poengberegning
Seier gir 3 poeng, uavgjort 1 poeng og tap 0 poeng.

Ved poenglikhet (mellom ett eller flere lag) teller først innbyrdes møter: poeng, målforskjell og antall scorede mål i den rekkefølgen. Deretter teller i rekkefølge målforskjell og antall scorede mål i alle kamper. Skulle det fortsatt være likt blir det loddtrekning.

Sluttspill
Ved uavgjort i sluttspillet skal hvert lag ta tre straffer. Er det fortsatt uavgjort avgjøres kampen etter én og én straffe til hvert av lagene. Alle utespillere på lagene skal ta én straffe hver, før en utespiller kan ta sin andre straffe.

Oppmøte og walk-over
For å holde tidsskjema er det viktig at alle lag er klare til kamp ved annonsert kampstart. Dersom et lag ikke er på plass i tide, kan laget risikere at motstanderen tildeles seieren med 5-0 på w.o.